Γιώργος Λάγιος


Ο Γιώργος Λάγιος PhD (c), M.Sc. CBT, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και κατοικεί μέχρι σήμερα.

Η πρώτη του επίσημη ακαδημαϊκή καριέρα τον οδήγησε στην απόκτηση του πτυχίου του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος.  Αργότερα συνέχισε τις σπουδές του και έγινε πιστοποιημένος σύμβουλος Χρηματιστηριακών Παραγώγων.  Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης του με αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό πεδίο ο Γιώργος άρχισε να συλλαμβάνει και να κατανοεί  το ρόλο που παίζει η ψυχολογία  των ανθρώπων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στον τομέα των επενδύσεων.

Αυτή η ανάγκη του να έρθει σε επαφή με μία πιο ανθρώπινη πλευρά της ζωής, τον οδήγησε στην ίδρυση του M.K.O ‘’Μοιράζομαι’’ το 2013. Εκείνη την εποχή η Ελλάδα βίωνε μία σοβαρή οικονομική κρίση.  Ο Γιώργος βρήκε τον τρόπο να εκφράσει τη δημιουργική και δοτική φύση του βοηθώντας ανθρώπους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.  Το ‘’Μοιράζομαι’’ ήταν η πρώτη online πλατφόρμα αλληλεγγύης, αναγνωρισμένη για τη μοναδική και διαφανή συνεισφορά της στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Κινητοποιημένος από το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, ο Γιώργος αποφάσισε να μελετήσει περισσότερο τον ανθρώπινο νου και την ανθρώπινη συμπεριφορά.  Ξεκίνησε να παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας ( Mastering Cognitive Behavioral Therapy)  στο Hellenic American University το οποίο είναι πιστοποιημένο από την πολιτεία του New Hampshire, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παράλληλα, συμμετείχε σε δεκάδες ημερίδες που ειχαν σχέση με ταυτότητα φύλου, LGBTQI, ψυχιατρική νοσηλεία, ψυχική υγεία και μεσολάβηση σε εργασιακό περιβάλλον, τραύμα και βία σε πρόσφυγες, bullying, Mindfuleness και άλλα. Tο 2019 έλαβε δίπλωμα στον σεξουαλικό εθισμό με τιμητική διάκριση και το 2020 δίπλωμα στην ψυχοσεξουαλική θεραπεία επίσης με τιμητική διάκριση, από το UK Open College.  Ο ενεργός του ρόλος δεν περιοριζόταν στο να είναι απλώς ένας  μεταπτυχιακός φοιτητής.  Επιπλέον, έχει δώσει διαλέξεις σε ποικίλα θέματα, όπως: “Η αξία του αποτελεσματικού αλτρουισμού”,  “Η σημασία του να μοιράζεσαι”, “Ο σεξουαλικός  εθισμός” και “Ηδιαχείριση οικονομικού άγχους”.

Το Δεκέμβριο του 2017 ο Γιώργος χρησιμοποίησε το έμφυτο  επικοινωνιακό του χάρισμα προκειμένου να γράψει ένα βιβλίο που ήξερε πως μπορούσε να φέρει την αλλαγή. Το ‘‘Εσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου;’’  προσφέρει μία μοναδική οπτική σχετικά με το πώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων, χωρίς να  το έχουν σκεφτεί αρκετά και χωρίς προετοιμασία για το πώς αυτές οι αποφάσεις θα επηρεάσουν πραγματικά τη ζωή τους.  Ανέλυσε λεπτομερώς τι σημαίνει το να είσαι γονιός και ποια είναι η ουσιαστική ευθύνη της κοινωνίας απέναντι στα παιδιά.  Μέσα από αυτό το βιβλίο ο Γιώργος απολαμβάνει να μοιράζεται τη γνώση και τη διορατικότητα του με τους ανθρώπους που μερικές φορές δυσκολεύονται να πάρουν συνειδητές αποφάσεις για τη ζωή τους.

Ο Γιώργος, όντας ένα ελεύθερο πνεύμα, βρίσκεται πάντα σε αναζήτηση για το επόμενο βήμα του και για το πώς θα διευρύνει τους ορίζοντές του. Ανακάλυψε ακόμα περισσότερους τρόπους για να προσφέρει  λαμβάνοντας ενεργά μέρος σε  ‘‘think tanks’’.  Αυτά τα ‘‘think tanks’’  συστάθηκαν με στόχο τη δημιουργία στρατηγικού σχεδιασμού όπως επίσης και τρόπους  για να βοηθήσουν τους λιγότερο ευνοημένους μέσα στην κοινωνία.

Ο Γιώργος μετρά ποικίλα επιτεύγματα στη ζωή του και έχει επενδύσει το χρόνο και την ενέργειά του σε πολλούς ρόλους- επιχειρηματίας, συγγραφέας, φιλάνθρωπος, ψυχοθεραπευτής & life Mentor. Έχει επίσης βραβευτεί με το “Achievenent Award”, από τη Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Σήμερα ο Γιώργος συνεχίζει την ακαδημαϊκή του πορεία ως καθηγητής ψυχοσεξουαλικής θεραπείας (HAEC), συνεχίζοντας το ερευνητικό του έργο στο πλαίσιο του διδακτορικού του με θέμα την ερωτική επιθυμία.

Έχοντας ζήσει μία πολύπλευρη ζωή και ανακαλύπτοντας διαρκώς νέους ρόλους, ο Γιώργος έχει διακρίνει τα οφέλη του ενεργού ακροατή όταν η συζήτηση αναλύεται διεξοδικά και δίνεται προσοχή στις σημαντικές πτυχές.  Το ανοιχτό μυαλό του, η ειλικρίνειά του και ο σεβασμός είναι κάποια από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο μοναδικό.  Όποιος και αν είσαι, όποιο και αν είναι το μονοπάτι σου, ο Γιώργος μπορεί να γίνει συνταξιδιώτης σου σε αυτό το περίπλοκο ταξίδι- το ταξίδι της ζωής.