Τι σημαίνει μακροχρόνια σχέση; Γιατί την αποζητούμε;

Η διαφορά σε μια ψυχικά ποιοτική μακροχρόνια σχέση από μια σχέση αποεπένδυσης είναι ότι στην πρώτη περίπτωση το ζευγάρι θα αναγνωρίσει τα προβλήματα και θα δουλέψει ουσιαστικά με αυτά για αυτά, χωρίς να ρίχνει το φταίξιμο ο ένας στον άλλο.

Επιλογές

Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε πολλές επιλογές ενδέχεται να νιώσουμε μεγαλύτερο στρες και θλίψη. Αυτό ισχύει και στις κοινωνικές μας εκφάνσεις.

«Αφού σε χτυπάει γιατί δεν φεύγεις;»

Κάθε προσπάθεια βοήθειας ενός θύματος κακοποίησης είναι χρήσιμη όταν γίνεται με σωστό τρόπο. Πως μπορούμε όμως να βοηθήσουμε έμπρακτα;, Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας.

Γιατί κλαίμε; ( και γιατί δεν κλαίμε)

Μέσα στην ψυχοθεραπεία η συναισθηματική λύτρωση μπορεί να έρθει και όταν κλάψουμε για πρώτη φορά.Το κλάμα είναι μια υγιής εκτόνωση, μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας.

Πόσο ακόμα να είμαι σε σχέση με κάποιον που δεν με εκτιμάει;

Οι σχέσεις κάνουν κύκλους. Κάποιοι είναι μεγάλοι και άλλοι μικροί. Όταν γνωρίζεις την αξία σου γνωρίζεις και σε πιο σημείο του κύκλου βρίσκεσαι. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε πληγώσει είναι οι προσδοκίες σου.

Πώς θα προετοιμαστώ για τη νέα καραντίνα – και την πιθανή παράτασή της – σε 4 βήματα.

Το σημαντικότερο για να δουλέψουν αυτά τα τέσσερα βήματα είναι να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερο συνειδητές επιλογές, πρωτίστως με σεβασμό στον εαυτό μας χωρίς να γινόμαστε έρμαια προσπαθειών εντυπωσιασμού ή θεραπευτικών κλισέ που συνήθως παρουσιάζονται στην τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαιωνίζοντας την κουλτούρα της τοξικής θετικότητας.

Φαντασιώσεις, κρυφές επιθυμίες, φόβοι και όνειρα

Η συμβατότητα είναι εκείνη που έχει τη δύναμη να εκτοξεύσει τις φαντασιώτικες μας εμπειρίες οι οποίες θα εκδηλωθούν στην πραγματικότητα μας.

Φλερτ από κοντά, η “ζημιά” από τα social media και τον… κορονοϊό

Πλέον μας ελκύουν άτομα που είναι δίπλα μας και τα ψάχνουμε στα social. Μα είναι δίπλα σου, μίλησέ της. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Μόνο να κερδίσεις! 

Σκέφτεσαι να στείλεις σε πρώην εν καιρώ καραντίνας;

Η καραντίνα θα τελειώσει και ένας άνθρωπος που σου αξίζει θα έρθει στη ζωή σου. Πως θα τον γνωρίσεις αν έχεις συναισθηματικές εκκρεμότητες;

Κορονοϊός και κακοποίηση γυναικών: Τι γίνεται όταν το σπίτι σου δεν είναι ασφαλές

Μείνε σε Επαφή: Ακόμα και σε αυτή την περίοδο κοινωνικής απομόνωσης, μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνη σου. Αντιμετώπισε την κακοποίηση.

Η αγένεια είναι πάντα στην μόδα #Δυστυχώς

Πόσοι άνθρωποι ακόμα θα βιώσουν μετατραυματικό στρες, αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη από reality shows; Πόσα θύματα ακόμα θα υπάρξουν;

Καλοκαιρινοί έρωτες

Πολλοί άνθρωποι, όντας υπό δύσκολες συνθήκες όλο τον χρόνο, περιμένουν το καλοκαίρι για να αφήσουν τις άμυνες τους και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι το καλοκαίρι κάνουμε περισσότερο σεξ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.Καλοκαιρινοί έρωτες λοιπόν,μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας.

Γιατί έχουμε την ανάγκη να φαινόμαστε αψεγάδιαστοι

To πιο σημαντικό δεν είναι το πως μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά το πως θέλουμε να βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Πόσο μας αρέσει τελικά ο αληθινός μας εαυτός; Περισσότερα στο άρθρο μας!

Η εκδικητική πορνογραφία (revenge porn)

Είναι πλέον στατιστικά αποδεδειγμένο ότι τα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας αντιμετωπίζουν τα ίδια συμπτώματα με άτομα που έχουν βιαστεί. Επομένως, η εκδικητική πορνογραφία συγκαταλέγεται στις μορφές σεξουαλικής βίας.
Περισσότερα στο άρθρο μας!

Γιατί οι άντρες πληρώνουν για να κάνουν σεξ;

Eνας από τους λόγους που οι άντρες πληρώνουν για σεξ είναι η ευκολία και η έλλειψη άλλων συναισθηματικών παραγόντων.
Περισσότερα στο άρθρο μας!

Εμμονικός Έρωτας – Συμπτώματα και Ερμηνεία

«Αν σε χάσω θα τρελαθώ» «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα»Σας θυμίζουν κάτι;
Δείτε το άρθρο μας για τον Εμμονικό έρωτα.

Η μάσκα του θυμού

Αυτό που ίσως πολλοί αγνοούν είναι ότι ο θυμός είναι ένα δευτερεύον συναίσθημα. Με άλλα λόγια, κρύβει από κάτω του κάποιο πρωτεύον συναίσθημα όπως είναι η θλίψη ή ο φόβος. Η θλίψη ενδέχεται να περικλείει μέσα της και άλλους παράγοντες όπως την απώλεια και την απογοήτευση και ο φόβος παράγοντες όπως την ανησυχία και το άγχος.
Περισσότερα στο άρθρο.

Φοβάσαι ότι θα μείνεις μόνη;

Επιλέγοντας έναν λάθος σύντροφο επιλέγουμε την μοναξιά.

Η επιμονή μερικών γυναικών να δώσουν ακόμα μια ευκαιρία στον σύντροφο τους, καθώς και το να κάνουν ακόμα μια προσπάθεια για να συμβιβαστούν μαζί του, ίσως προέρχεται και από την ασυνείδητη ανάγκη τους να «επισκευάσουν» την σχέση των γονιών τους.
Περισσότερα στο άρθρο.

Δεν είμαστε όλοι ικανοί να γίνουμε γονείς

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε με την Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Γεωργία Κ. Παράσχου, αναλύοντας πτυχές της προσωπικότητας του ατόμου που ακόμα είναι υπό διερεύνηση.

Θέματα όπως η δημιουργία οικογένειας, η μητρότητα αλλά και η εξέλιξη του ατόμου μέσα από την “εξουσία” των γονιών, αναλύονται διεξοδικά. Είναι γεγονός πως ενόψει του Covid-19 αυξήθηκαν τα ενδοοικογενειακά προβλήματα σε όλες τις μορφές τους.
Καλή ανάγνωση!

Γιατί οι όμορφες γυναίκες είναι τόσο ανασφαλείς για την εμφάνισή τους;

Έρευνες έχουν δείξει ότι τείνουμε να θεωρούμε πως οι ‘αντικειμενικά’ όμορφες γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες, δυναμικές και μπορούν να κατακτήσουν τα πάντα χωρίς προσπάθεια. Αυτά και πολλά άλλα όμως σπάνια είναι αληθή για τις γυναίκες αυτές.

Ποιος είναι ο σωστός ψυχοθεραπευτής για να μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας και την σεξουαλική σας ζωή;

Ενας καλός ψυχοθεραπευτής μας αποδέχεται άνευ όρων και δεν είναι εκεί για να μας κρίνει, αλλά για να μας δώσει και άλλες οπτικές.Δειτε το αρθρο μας!

Η νέα ‘πανδημία’ των σχέσεων. Micro cheating και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είναι το Micro cheating;

Είναι μια μορφή απιστίας η οποία δεν περιλαμβάνει φυσική επαφή με κάποιον, όμως χαρακτηρίζεται από συμπεριφορές που εμπεριέχουν συναισθηματικό ή σωματικό ενδιαφέρον. Αυτή η μορφή απιστίας δεν είναι κατακριτέα από κάποια ζευγάρια, διότι δεν υπάρχει το κομμάτι της σωματικής επαφής. Περισσότερα στο άρθρο.

Η μεταδοτικότητα του φόβου είναι ίσως πιο καταστροφική από τη μεταδοτικότητα ενός ιού.

Αυτό που πρέπει να εντοπίσουμε είναι ότι δεν φοβόμαστε τον ίδιο το φόβο. Η μεταδοτικότητα το φόβου είναι ίσως πιο καταστροφική από τη μεταδοτικότητα ενός ιού. Αυτές οι μέρες της κοινωνικής απομόνωσης είναι ένα δώρο. Είναι ένα δώρο για να ανακαλύψουμε τα όρια μας και τις ικανότητες μας, αλλά και να εντοπίσουμε τι ακριβώς πυροδοτεί τις αρνητικές μας σκέψεις.Περισσότερα στο άρθρο.

Νιώθετε ερωτευμένοι;

«Ο έρωτας είναι τρέλα» Σωκράτης
«Ο έρωτας είναι σοβαρή ψυχική ασθένεια» Πλάτωνας
Είναι η ‘καψούρα’ ψυχική διαταραχή;

Από τα πιο αρχαία φιλοσοφικά ερωτήματα είναι το τι είναι ο έρωτας ; Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη την ‘έχουν πατήσει’ μία ή περισσότερες φορές. Ακόμα και στις καλύτερες περιπτώσεις όσοι ερωτεύτηκαν ένιωσαν την ζωή τους να ξεφεύγει από τον έλεγχο τους, αισθάνθηκαν συναισθήματα που δεν ήξεραν πως να περιγράψουν, συμπεριφέρθηκαν με τρόπους που ήταν πρωτόγνωροι στους ίδιους. Το πιο εντυπωσιακό είναι το συναισθηματικό roller coaster…Δείτε περισσότερα στο άρθρο μου!

Πρόωρη Εκσπερμάτιση:Η άνδρική σκοπιά

Όπως σε όλες τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες, έτσι και στην πρόωρη εκσπερμάτιση τα αίτια μπορεί να είναι είτε ψυχογενή, δηλαδή να οφείλονται σε αρνητικές εμπειρίες, καταστάσεις, σκέψεις και συναισθήματα είτε οργανικά, δηλαδή να οφείλονται σε σωματικά προβλήματα και παθήσεις. Περισσότερα στο άρθρο μας!

Πρόωρη εκσπερμάτιση – Η γυναικεία ματιά

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, έτσι και η πρόωρη εκσπερμάτιση προβληματίζει έντονα και απασχολεί τόσο τον άνδρα όσο και την ερωτική του σύντροφό. Και ενώ είναι πιο σπάνιο το να ζητήσει κάποιος τη βοήθεια ενός ειδικού για την αδυναμία της συντρόφου του να φτάσει σε οργασμό, τα αιτήματα από γυναίκες που είναι αντιμέτωπες με την πρόωρη εκσπερμάτιση του συντρόφου τους ολοένα και πληθαίνουν. Περισσότερα στο άρθρο μας!

Κρίσεις Πανικού – Τι να κάνετε

Πάμε να δούμε, λοιπόν, μερικές «τεχνικές έκτακτης ανάγκης» στη περίπτωση που δεν έχετε δει ακόμα έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να σας βοηθήσει σε ό,τι αφορά τη διαχείρηση άγχους και πιο συγκεκριμένα τις κρίσεις πανικού,
Περισσότερα στο άρθρο μας!

Πώς να Επιβιώσεις εν μέσω Επαγγελματικής Αβεβαιότητας

Η επαγγελματική ανασφάλεια διεισδύει σε κάθε τομέα της ζωής μας και μπορεί συχνά να προκαλέσει αυξημένα επίπεδα στρες. Μάθε πώς να τα αντιμετωπίζεις!

Ξεπερνώντας το χωρισμό προσεκτικά και συνειδητά

Οι χωρισμοί είναι μια κοινή εμπειρία που τη μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως. Η ετυμηγορία συνήθως είναι κάπου στη μέση για το αν ο χωρισμός είναι ένα γεγονός που σε βοηθά να εξελιχθείς ή μια εμπειρία που σε συνθλίβει. Όταν βρίσκεσαι στη δίνη του χωρισμού, μπορεί να είναι χρήσιμο να θυμηθείς πως εσύ έχεις την ευθύνη της αντίδρασής σου.
Μάθε περισσότερα!

Κατανοώντας την Απόρριψη

Ένας από τους λόγους που η απόρριψη φαντάζει τόσο ανελέητη είναι επειδή δεν έχει απολύτως κανένα όριο.Μάθε πώς να την αντιμετωπίζεις!

τα 6 βασικά συναισθήματα

Σύμφωνα με την θεωρία των συναισθημάτων του Parrot τα βασικά συναισθήματα  είναι 6: αγάπη, θυμός, φόβος, χαρά, λύπη και η έκπληξη. Ποιο κερδίζει τα πάντα;

Τα Βασικά της Αυτοεκτίμησης

Για δεκαετίες ο όρος αυτοεκτίμηση έχει υπάρξει μια καραμέλα με το πως μπορούμε να ενσαρκώσουμε το ευ-ζην.Ποια ομως ειναι τα Βασικά της Αυτοεκτίμησης;

Ποιά θεωρείται τελικά Πραγματική Αυτοεκτίμηση

Η επιλογή να καλλιεργήσεις πραγματική Αυτοεκτίμηση θα δημιουργήσει ευκαιρίες για αυθεντική χαρά, ευγνωμοσύνη & αγάπη για τη ζωή σου. Δές πώς γίνεται!

Κρίσεις Πανικού

Όσοι από εσάς έχετε βιώσει έστω μία φορά στη ζωή σας κρίση πανικού, σίγουρα αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει! Συμπτώματα, αίτια & Θεραπεία, όλα στο άρθρο μας!

Πώς επιλέγουμε τον κατάλληλο ψυχολόγο, Life Coach ή Life Mentor;

Πώς επιλέγουμε τον κατάλληλο ψυχολόγο, Life Coach ή Life Mentor;Πλέον όσοι από εμάς έχουμε αναζητήσει να έρθουμε σε επαφή με με κάποιον ‘ειδικό’ για θέματα ψυχικής υγείας, αυτοβελτίωσης ή καριέρας και προσωπικής ανάπτυξης έχουμε αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες. Πλέον τα επαγγέλματα γύρω από αυτά τα ζητήματα είναι αρκετά και ίσως δυσδιάκριτα μεταξύ τους. Δείτε τις διαφορές όπως εμείς τις αντιλαμβανόμαστε.

Αξιοποιώντας τη Δύναμη της Αυτοσυμπόνιας

Αν κατοικείς κι εσύ σε αυτόν τον πλανήτη, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις ακούσει το επιχείρημα πως ο κόσμος στις μέρες μας θα ωφελούνταν από λίγη παραπάνω συμπόνια. Ένα άκρως δικαιολογημένο επιχείρημα στη σύγχρονη εποχή, όπου καταναλώνουμε περισσότερο από το χρόνο και την ενέργειά μας προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τον τρόπο για να επιτύχουμε στη ζωή.

Η Ενσυναίσθηση σε Τρία Μέρη

Η ενσυναίσθηση είναι μια λέξη που τείνει να γίνει ‘καραμέλα’. Φαίνεται πως όλοι γνωρίζουν κάτι σχετικά με την ενσυναίσθηση και τον τρόπο που θα έπρεπε να ενσωματωθεί στις καθημερινές μας σχέσεις. Ενώ είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να μεταδώσουν τη γνώση για τη σημασία της ενσυναίσθησης. Φαντάσου το δυνητικό αντίκτυπο εάν το μήνυμα μοιραζόταν από μια πιο στέρεα βάση κατανόησης. Η γνώση είναι πάντα χρήσιμη και μαθαίνοντας για τους τρεις τύπους  ενσυναίσθησης θα ενισχυθεί η ικανότητα σου να χρησιμοποιείς αυτή την ιδιαιτέρως περιζήτητη δεξιότητα.

Τι είναι το οικονομικό στρες και πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε με την βοήθεια ενός Ψυχοθεραπευτή & Life Mentor; 

Ο όρος οικονομικό στρες περιγράφει ένα αρνητικό συναίσθημα που προκύπτει όταν κάποιος δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις των καθημερινών αναγκών και δε διαθέτει αρκετούς πόρους για να τα βγάλει πέρα.  Ακόμα και το να διαβάζει κάποιος για το οικονομικό στρες μπορεί να είναι μία αγχώδης εμπειρία.